BEFORE AND AFTER

Gramercy Park Gut Renovation

Steve wanted to open a doorway between his bedroom and living room, but as we developed the design, he said, "What if we just take the whole wall down?" Making a space like this into a loft – connecting a bank of windows over the park – that single move changed everything.

The space went from nicely scaled to expansive. Walnut floors and tall wainscoting unites the space, while broad headers over doors emphasize height. Pocket doors replace hinged to make the most of floor space. The fridge and pantry are integrated with classic millwork. With the dividing wall down there's no need for the unattractive second air conditioner, and the original window has been restored. Handsome radiator covers are finished with bronze mesh and dark stone. 

Scroll down for the transformation. 

View the entire portfolio   OR    Click for next before and after

Copyright © All rights reserved.
Using Format